20 d’abr. 2012

Objectiu: ràpida aproximació a la recreca de feina

M'agradaria compartir una presentació sobre la recerca de feina que vam preparar des de l'equip d'orientació del SOC on pertanyo i treballo. L'objectiu que perseguiem amb aquesta era fer una primera aproximació al procés de recerca de feina, amb la idea que les persones assistents a la sessió grupal (totes elles en procés de recerca de feina), marxessin amb les principals claus d'aquest procés. Vam dividir la presentació en quatre fases molt diferenciades, a banda de la presentació (en la que remarcavem la importància de tenir un objectiu professional clar abans de començar a buscar feina, evitant així el pensament tant recurrent i tant poc eficaç de "busco feina de qualsevol cosa"). Les fases en que es diferenciava la nostra xerrada eren:

Canals de recerca de feina - Eines de recerca de feina - Procés de selecció - Planificació


Aquestes quatre fases són els eixos bàsics en un procés de recerca de feina, sempre i quan la persona prèviament hagi fet un anàlisi de "qui és", "què li ofereix el mercat" i "què busca".

Dins de cadascuna de les fases presentades a les diapositives, hi ha un seguit de conceptes clau i d'idees que poden ajudar a enfocar el procés de recerca de feina amb major efectivitat. Tenir-les presents, reflexionar sobre la seva importància i assegurar-se que formen part de la pròpia forma d'afrontar el procés, ajudarà a aconseguir uns millors resultats en el nostre camí.

Us deixo amb la presentació, que tal com us he comentat només és una ràpida aproximació a una pila de conceptes que espero que puguem anar repassant junts en el futur d'aquest blog. 


Què et sembla? Creus que es repassen tots els aspectes imprescindibles per un procés de recerca de feina? Què hi trobes a faltar? Mirant com portes el teu procés, creus que els tens tots en compte?

2 comentaris:

Mª Pilar V.Pérez ha dit...

Hola, me parece un estupendo blog,
muy fresco y lleno de energía
y positividad,
¡¡¡Felicidades!!!

Ari Vigueras ha dit...

Gracias Mº del Pilar! Como ves está recien estrenado pero tengo muchas ganas de que vaya adelante!...y que mejor que estos comentarios que ayudan y se agradecen un montón! Saludos!!

ARi.