Qui sóc?Ari Vigueras

Psicòloga i psicopedagoga, però sobretot apassionada de l'orientació professional i de la formació de les persones adultes. 

Tinc experiència en l'àmbit de la formació no formal i com a tècnica d'Orientació al Servei d'Ocupació de Catalunya.


La meva trajectòria formativa es va iniciar amb els estudis de Psicologia on vaig poder conèixer aquesta disciplina i aprofundir en la vessant més clínica d'aquesta. Paral·lelament i amb l'objectiu de no perdre de vista altres àmbits d'acció com són el social i l'educatiu vaig iniciar la meva carrera professional en aquest darrer camp, impartint classes particulars. Aquest apropament a l'educació em va portar a veure que necessitava fer alguna formació que no només partís de concepcions psicològiques, sinó que a la vegada comptés amb coneixements del món educatiu; possibilitant-me així dur a terme una actuació des d'un punt de vista més global. Així doncs, posteriorment vaig complementar la meva formació amb els estudis de psicopedagogia, descobrint noves vessants que fins el moment desconeixia, una d'elles l'orientació. 


Al mateix temps que estudiava psicopedagogia, vaig tenir l'oportunitat de treballar amb joves a dos programes destinats a millorar la formació, la qualificació i l'experiència d'aquests: un PQPI (Programa de Qualificació Professional Inicial) i una Escola Taller; pertanyents a l'àmbit de l'educació no reglada. A mida que vaig anar coneixent aquest terreny, amb l'ajuda dels companys i companyes de feina i alguns docents de la universitat, vaig veure que l'orientació i la formació de persones adultes en un àmbit no formal, obrien un ventall de possibilitats i reptes tant professionals com personals.

Acabat el projecte de l'Escola Taller vaig tenir l'oportunitat d'iniciar un projecte al Servei d'Orientació de Catalunya, com a tècnica d'Orientació. L'inici d'aquesta nova etapa professional em va obligar a posar-me al dia i recuperar tot allò referent a l'orientació i la inserció socio-laboral, podent ampliar així els meus coneixements sobre aquest àmbit i preparant-me per la meva intervenció com a professional. Com a orientadora al SOC he pogut combinar l'actuació tant a l'àmbit de l'orientació com la formació, i això m'ha permès seguir aprenent dia a dia. 


Finalitzant els estudis de Psicopedagogia i amb tots els aprenentatges adquirits al SOC vaig adonar-me que per seguir en aquest camp necessitava ampliar els meus coneixements respecte el món de l'orientació, la formació no reglada i la intervenció amb les persones adultes, va ser per aquest motiu que vaig optar per iniciar el Màster en Formació de les persones Adultes, on em vaig poder especialitzar en l'àmbit de Formació i Treball.

Actualment segueixo com a Orientadora al SOC i segueixo aprofitant qualsevol excusa per conèixer noves formes d'actuar, nous materials, noves visions i sobretot nous horitzons que em permetin millorar dia a dia. És per aquest motiu que al llarg d'aquests darrers mesos i degut a un projecte Europeu al que vaig tenir la sort de poder assistir, vaig veure la importància de fusionar tota la meva trajectòria amb el món 2.0.... i aquí estic! Integrant coneixements que ja tenia amb el funcionament d'aquesta nova web que no deixa de sorprendre'm, tot aprenent a velocitats vertiginoses. 

L'objectiu que persegueixo amb aquest blog és començar a plasmar tot el que m'apassiona i poder-ho compartir amb tothom a qui li pugui interessar. Així doncs, espero seguir aprenent com fins ara i poder-ho compartir. Som-hi?

Pots consultar el meu perfil i seguir-me a:

Ver el perfil de Ariadna Vigueras en LinkedIn

Twitter: http://twitter.com/AriVigueras2 comentaris:

SAMUEL ha dit...

Desde Castilla y León, a través de la plataforma de Orientadores del Ecyl,estamos intentando organizar un acto en Madrid, con el fin de solicitar, la continuidad de los 1500 orientadores del Plan Extraordinario como pieza imprescindible para mantener un Servicio Publico de Empleo de calidad, que tenga como eje central la orientación para todos los desempleados. Para este acto necesitaríamos contar con representantes de los orientadores del plan extraordinario de todas las CCAA. Si hay alguna organización o plataforma o grupo de orientadores que quiera participar, poneros en contacto conmigo. Queremos evitar llegar a la situación de nuestros compañeros promotores.
Gracias y un cordial saludo.

Ari Vigueras ha dit...

Hola Samuel,
Me consta que algunos/as de mis compañeros ya han contactado con la plataforma.
Gracias por informarnos. ¡Saludos!